Как да изберем подходяща камера за колата, която обичаме!

Публикувано от admin 21/07/2015 0 Коментари

Всеки собственик на кола е в безопасност от злополуки по пътищата, които включват не само автомобилна катастрофа, но и среща с недоброжелателни служители на КАТ. И в първия, и във втория случай, да докажете своята невинност е много трудно, особено при липса на свидетели. Именно поради тази причина, стават все по-популярни камерите за коли - компактни устройства, които се монтират вътре в превозното средство и заснемат на видео всичко, което се случва при шофиране и паркинг.

Най-популярни сред  DVR-ите са тези, оборудвани с една или две камери. Една камера, като правило, е насочена по посока на движението и "вижда" всичко, което се случва в предната част. Ако уредът е снабден с втора камера, тя се насочва към пътниците.

Тези устройства са под формата на малки кутии и съдържат специални алармени входове, които получават сигнали от външни сензори, които активират броенето, както и конектори за външни записи. Цялото съдържание се съхранява на твърдия диск.

Освен това, камерата за кола може да бъде оборудвана с микрофон, което Ви позволява да записвате видео със звук. За да се запише видео при слаба светлина или през нощта, DVR-ът разполага с инфрачервено осветление.

За фиксиране на устройството в превозното средство има силени и надеждни вендуза и конзола. Те са леки, може да се прикрепят на предното стъкло на устройството. След фиксирането им, устройството може да се завърти, за да се осигури най-добрия ъгъл за запис на видео.

Според вида на матрицата , видеорегистраторите са разделени на DVR CCD (свързан към зарядното устройство) и CMOS. Що се отнася мегапикселите, е препоръчително да се закупи устройството, снабдено с голям брой от тях, като яснотата на видео ще бъде по-висока.

DVR Батериите са:

Литиево-йонни  - по-голям капацитет на батерията (оптимален капацитет - до 2000 мАч).

Подменяеми АА батерии - могат да бъдат използвани като конвенционалните батерии и акумулатори, които, ако е необходимо, е лесно да се зареждат. Поради относително ниската им цена, можете да имате голям запас от резервни батерии.

  В режим на видео, средната издръжливост на DVR батерията е около 3 часа (в зависимост от модела).

 

Дисплей

За да видите съдържанието, камерите за кола са оборудвани с дисплей с диагонал от 2 инча. Колкото по-висока е разделителната способност на дисплея, толкова по-качествена е картината.

Всички видеоклипове се записват в формати като AVI, MOV или MP4. Това са най-популярните файлови формати към днешна дата, защото те са поддържани от повечето плеъри.

 

GPS-приемник

  Вграден GPS-приемник чрез спътник определя координатите на колата Ви, това би било допълнително и много важно доказателство.

 

G-сензор

  G-сензорът (сензор за движение) определя скоростта на колата, а дори има графици за промяна на скоростта.

И накрая, но не на последно място ценената. Цените на камерите за кола започват от около 40-50лв като стойността се влияе от фактори като качество на видеото, възможност за снимане в нощен режим, ъгъл на виждане и други.

Напиши коментар