Какво е видеорегистратор?

Публикувано от admin 20/07/2015 0 Коментари

Що е то видеорегистратор?

 

Видеорегистраторите са DVR записващи устройства, предназначени и специализирани за автомобили, камиони, мотоциклети и други превозни средства. Записващите камери служат за съхранение на видеокадри, снимки и друга информация по време на пътуването.

 

 

Защо си струва да имате видеорегистратор?

 

Първата и най-важна причина за да се сдобиете с камера във вашия автомобил е, че ще имат пълна видимост върху цялата пътна обстановка и всичко, което се случва около колата ви по време на път. Видеозаписите могат да ви послужат при много различни ситуации - като съдебно доказателство, при разрешаване на спор в следствие на пътен инцидент, за пред контролните органи на КАТ. Но това не изчерпва всичко. Компактния и стилен дизайн на много от камерите ви позволява да ги използвате и извън автомобила си, да запечатвате спиращи дъха гледки или интересни видеозаписи.

 

Какви са допълнителните екстри на видеорегистраторите?

 

Повечето модели DVR камери са снабдени с широкоъгълен обектив. Благодарение на него камерата обхваща възможно най-голям периметър от пътя и не ви позволява да пропуснете нищо от случващото се.

DVR видеорегистраторите, които се използват и като "черни кутии" притежават много полезни функции за постоянно локализиране на вашия автомобил, проследяване на маршрут, скорост и посока на движение. Така имате възможност да определите с точност местонахождението и на най-малкия инцидент.

Наличните в някои модели G-сензори се грижат за сигурността ви по време на път. Веднага щом засече удар или рязка промяна на посоката или скоростта на движение, камерата преминава в режим на записване.

Доста от моделите видеорегистратори са снабдени и с датчици за движение, които им позволяват да не записват постоянно, а само в случай, че бъде засечено движение около автомобила ви.

Някои от устройствата вървят заедно със специален софуер за последващ преглед на записите. Той ви позволява да визуализирате и анализирате кадрите си по впечатляващ и много удобен начин.

 

Кой има най-голяма нужда от DVR камера?

 

Видеорегистраторите са достъпни и полезни за всеки един шофьор, и не само. Независимо дали управлявате автомобил, камион, мотоциклет или друго превозно средство, един видеорегистратор винаги ще намери стабилно място в него. Но това не е всичко. Ако приложите дори и един малък аксесоар, като водонепромокаем калъф, например, DVR камерата може да се превърне в средство за прекрасни подводни снимки. Много е широко предназначението на видеорегистраторите и никога не можем да бъдем напълно сигурни кога и в каква ситуация ще ни потрябват качествата му.

 

ИКОНОГРАФИКА

 

 

Напиши коментар